top of page
Over Villa Artemis...

Vanwaar de naam van onze vakantiewoning en 'n vleugje mythologie ...

Onze vakantiewoning bevindt zich aan de rand van het Mijnwerkerspad en in de Jagersstraat.  Wij zijn opzoek gegaan in de mythologie en zijn gestuit op de Griekse Godin van de Jacht 'Artemis'. Vandaar de naam van onze vakantiewoning. 

Artemis is de godin van de jacht, de vrouwen en ook de godin van de maan.  Haar oudste functie was die van heerseres over het wild, een godentype dat vooral in de gebieden van het Midden-Oosten zeer verbreid was, maar reeds Homerus beschrijft haar als de jachtgodin.  Zij wordt afgebeeld met een zilveren pijl-en-boog (gemaakt door Hephaistos) met een hinde naast zich en ook vaak met de maan. Soms is de maan op haar voorhoofd afgebeeld met twee kleine puntjes (de punten van de net nieuwe maan, die er ook uitziet als een boog).  Vergezeld van haar nimfen doorkruiste zij de bergen en wouden van Arcadië en Lacedaemonië, van de dieren waren voor de hinde en de beer haar geliefd.

Geregeld wordt u verwelkomt door reeën die komen grazen aan de zijkant én achterzijde van de tuin, alsook eekhoorns zijn hier zeer aangename en vaak geziene gasten. 

 

Situering

Villa Artemis bevindt zich in Ronse in een bosrijke en rustige omgeving op 2.5 km van het centrum en op een wandelafstand van ongeveer 4 km van het muziekbos 

Gent ligt op 40 kilometer van de vakantiewoning, Kortrijk bevindt zich op 31 kilometer en Doornik op 27 kilometer.  De vakantiewoning biedt een ideale uitvalsbasis om uitstappen te doen. 

 

De dichtstbijzijnde luchthaven is Brussels Airport. 

De uitbaters van Villa Artemis zullen u te woord staan in het Nederlands, Frans, Engels en Duits en staan ten alle tijde ter uwer beschikking. 

bottom of page