top of page
Omgeving...

Villa Artemis bevindt zich in Ronse in de bosrijke en rustige omgeving  op 2.5 kilometer van het centrum en op 4.5 km van het Muziekbos. 

Gent ligt op 40 kilometer van de vakantiewoning, Kortrijk bevindt zich op 31 kilometer en Doornik op 27 kilometer.  De vakantiewoning biedt een ideale uitvalsbasis om uitstappen te maken. 

 

De dichtstbijzijnde luchthaven is Brussels Airport. 

Ronse kent een groot architecturaal verhaal met o.a. de crypte van de Sint-Hermeskerk : een bouwkundig hoogstandje, waarmee de bouwmeesters van weleer vriend en vijand overbluften. 

In het interbellum groeide Ronse uit tot het 2e textielcentrum van Vlaanderen wat zorgde voor een grote tewerkstelling in de textielsector.  De bloei van de textielsector legde de textielbaronnen en kaderleden immers geen windeieren want impliceerde in de bouw van schitterende huizen in de trendy Art Deco-stijl.

Ronse wordt ook wel de stad met uitzicht genoemd.  Huur een elektrische scooter / e-bike of wandel langs de trage wegen. 

Onze vakantiewoning is op wandelafstand van het Muziekbos wat weinig met muziek te maken heeft hoewel de wind en vogeltjes toch voor enige muziek in de oren zullen zorgen.  Een wandeling langsheen de boshyacinten en de Geuzentoren zal je algauw in vervoering brengen. 

Ook de mountainbike fanaten komen aan hun trek met maar liefst 220 pittige kilometers. 

Met grootsteden zoals Gent, Kortrijk en Doornik in de buurt kan je tal van onvergetelijke uitstappen plannen.  Ook aan de allerkleinsten is gedacht met een uitstapje naar Pairi Daiza, 3 jaar oprij verkozen tot het beste dierenpark van Europa met maar liefst 7000 dieren. 

Voor meer originele en nuttig tips kan je terecht op : 

www.ontdekronse.be

www.pairidaiza.eu

www.visitgent.be

www.visittournai.be

www.visitkortrijk.be

bottom of page